Vi behöver Glada Nyheter

I en tid där mycket av vårt fokus läggs på negativa saker så behövs det energi och källor till ren, pur glädje. Slår man upp en större dags- eller kvällstidning idag så handlar den stora delen av rubrikerna om krig, skandaler bland politiker, smaskiga otrohetsaffärer eller kallblodiga mord – saker som inte på något sätt är upplyftande.

Visst, det händer otrevligheter i Sverige och i Världen, men är det bara negativa saker som sker och som måste rapporteras? Finns det verkligen ingenting glädjande som tidningar eller sajter på internet kan lägga sitt fokus på och kanske bidra till att ge befolkningen ett litet leende? Jo, naturligtvis händer det positiva saker – betydligt fler än det sker negativa – och detta både i det lilla- och i det stora. Anledningen till att det sällan skrivs något om detta är att sådana nyheter inte uppfattas som tillräckligt säljande eller intressanta och som därför negligeras av de större medierna.

Forskning har visat att positiva nyheter ger energi och en glädje som man därefter kan ta med sig och överföra till sina medmänniskor – ett slags skrattets kretslopp som gör vardagen mer lustfylld och lättare. Varför använder då inte medier detta och finns det någon som insett värdet av att förmedla positiva nyheter? Här är svaret glädjande nog ett rungande ja. Loggar man in på sajten Glada Nyheter så kommer man att mötas av idel positiva nyheter och små trevligheter som skänker både eftertanke, skratt och en positiv energi. Precis som det ska vara! En av de senaste nyheterna på sajten är att entreprenören Thomas Ek och entreprenören och föreläsaren Magnus Helgesson gått in som ägare i Academy of Excellence.

Bakom denna sajt ligger personer som genom detta nya sätt att förmedla nyheter vill nå en förändring. Det hela började som en gratistidning och och under namnet TilliT Glada Nyheter började man sprida sitt budskap. TilliT Glada Nyheter arbetar med olika projekt som ger oss en bättre värld och fokus ligger främst på att hjälpa barn över hela världen.

Utvecklingen blir spännande att följa och man ser redan nu att antalet besökare på sidan och köpare av tidningen TilliT Glada Nyheter växer stadigt. Glädjande i detta tidsvarv av konstant negativt flöde att någon fokuserar på det viktiga.

Behovet av positiv energi är stort

Ett gott skratt förlänger livet. Känns frasen igen? Det som är intressant är att det verkligen stämmer också. Man mår bättre och lever längre om man hela tiden får- och ger positiv energi. Ett leende smittar och varför inte ta för vana att börja dagen med att surfa in på Glada Nyheters sida direkt på morgonen.

Ät frukosten i lugn och ro och surfa bland glädjande texter, intressanta och positiva klipp och se det fantastiska som – dagligen! – sker i vår värld. Ta med dig energin du får och dela denna med dina medmänniskor – det är nyckeln till ett bättre liv. Vi får hoppas att fler följer Glada Nyheters exempel i framtiden. Det vore verkligen Glada Nyheter!

© 2016 A MarketPress.com Theme