Val av trevliga festvåningar

Är det för en större tillställning med kunder och samarbetspartners, eller för en privat fest var du är festföremål? Det spelar inte någon roll vad det är som skall firas när man väljer festvåningar. Det viktiga är att den lokal man till slut bestämmer sig för, också kan fungera på det sätt man vill. Det finns många alternativ när det kommer till festvåningar och man kan inte säga vilken som är bäst generellt. Allt handlar om hur ni tänkt er upplägget för den tillställning som skall gå av stapeln. Även om det finns många olika festvåningar, kan man försöka hitta några punkter som hjälper väljaren att hitta rätt. Till stor del handlar det om ifall man skall ha en traditionell middag eller om man skall ha mingel. Om man vill ha underhållning eller om det skall finnas möjlighet till dans.

En rekommendation är att man redan tidigt bokar upp lokaler. De festvåningar som är mest omtyckta blir snabbt upptagna och man kan inte alltid få tillgång till de lokaler man vill ifall man är för sen med beslut. Tips för val av lokaler:

? Mat

Vill ni bjuda på mat under er tillställning är det viktigt att det finns tillräckligt med sittplatser samt alla de stolar och bord som kan behövas för att alla skall ha en bekväm plats. Det finns ofta angivet hur många som kan få plats vid en middag och det är bra om man inte går över detta antal med för många personer. En av orsakerna till att man skall tänka sig för med platser, är att man skall kunna röra sig i de festvåningar som hyrs. Väljer man en allt för liten festvåning kan det bli svårt med rörlighet. Skulle man hellre vilja ha plockmat och tilltugg, kan man ha en betydligt mindre lokal då flertalet kommer röra sig eller stå och äta.

? Kommunikationsalternativ   

Att komma till och från de festvåningar man hyrt är viktigt. Det är få som kommer med bil vilket gör att man behöver hyra festvåningar som har läge mitt i stan eller som har nära till kollektivförbindelser. Att glömma denna viktiga del i planeringen kan innebära att många inte kommer till festen även om de skulle vilja. Det kan bli för komplicerat helt enkelt.

? OSA

Även om det kan kännas formellt, är det bra om gästerna svarar ja eller nej i samband med inbjudan. Det ger dig/er möjlighet att planera mat och dryck i god tid. Skulle du ha skickat ut inbjudningskort tidigt kanske det även finns möjlighet att byta lokal ifall det skulle komma fler än du väntat dig.

? Städ

När gästerna gått hem och festen är slut, har du en hel del arbete framför dig. Det är tungt att städa festvåningar och ännu svårare blir det om man varit uppe sent och själv festat. Vissa festvåningar inkluderar städning vilket gör att du kan njuta av ledigheten under dagen efter kalaset. Det finns många som väljer dessa festlokaler i och med det arbete man slipper. Vill man ändå ha en festlokal utan städning, eller om det inte går att hitta festvåningar som kommer inklusive dessa tjänster, kan man alltid välja att ta kontakt med någon av alla de städfirmor som finns. Gör detta i tid så festvåningen hinner städas innan ni skall överlämna nyckeln och få inspektion av lokalen.

? Inbjudning

Även om man tycker att festen man bjuder in till är en av de bästa festerna man kan tänka sig, är det svårt för många att anpassa sig helt utifrån detta. Många jobbar oregelbundna tider eller har inplanerade aktiviteter varje ledig dag. Ifall du vill att så många som möjligt skall komma på festen är det bra om du redan i god tid hör av dig till dessa personer och berättar att du kommer ha fest. Det utesluter inte att du också kan skicka inbjudningskort, men det kan vara en metod för att bygga nyfikenhet och ge personerna möjlighet att planera in dagen när ditt kalas öppnar.

? Aktiviteter

Någonting som alltid är uppskattat på fester är underhållning! Vill ni ha dans på festen är det bra att titta på festvåningar som har PA. Skall man hyra in ljud och ljus, kan det bli dyrare än man hade tänkt sig. Välj festvåningar som redan har allt man kan tänkas behöva och lägg din budget till bandet du helst vill se. Både du och dina gäster kommer ha glädje av bra underhållning under kalaset ni skall få uppleva tillsammans. Vill man ha dans eller bara musik i bakgrunden gäller samma kriterier. Läs mer på hyrafestlokal.se

© 2016 A MarketPress.com Theme