Undvik onödiga utgifter när du bygger hus

Det finns några enkla sätt som man kan använda om man som husägare tycker att man betalar för mycket pengar. Det är nämligen något som väldigt många upplever att de gör och detta utan att heller veta var pengarna går; det vill säga – hela tiden så får man hem räkningar som man betalar och detta utan att ha en aning om vad det är som kostar och om man har en möjlighet att påverka denna kostnad.

Låt oss först och främst säga här att det är dyrt att ha ett hus, det kommer alltid utgifter som man inte räknat med och man måste alltid ha en budget undanlagd för att kunna betala för dessa. Vi lämnar alltså skötseln av huset lite åt sidan här och nöjer oss istället med att ge ett litet tips rörande detta ämne: var steget före.

Med detta menar vi att du som villaägare kommer att tjäna på att du ligger ett steg före och kanske årligen besiktar ditt tak, din fasad, dina vitvaror och hur det ser ut i din husgrund. Här kan du med lätthet betala för att exempelvis en takläggare, en snickare eller en person som arbetar med dränering och detta för att i slutändan tjäna pengar.

Genom dessa kontroller så kan du förutspå och planera kostnaden för projekt; säger exempelvis en takläggare att ditt tak håller dåligt skick – ja, då kan du redan då börja planera och spara för att byta detta. Att vara ett steg före gällande skötseln av sitt hus är väldigt viktigt och – tyvärr – väldigt bortglömt.

Om vi sedan ser till andra detaljer som kan spara mycket pengar så kan vi nedan radar upp några små punkter som man kan använda sig som husägare. För enkelhetens skull säger vi att det handlar om ett hus i Dalarna – detta då det landskapet får fungera som en slags meridian över det svenska klimatet.

• Isolering. Ny isolering – framförallt på vinden – kan spara och sänka energikostnaden med upp till en tredjedel för denne husägare i Dalarna. Dessutom; bättre isolering ger ett skönare klimat inomhus. Gällande isolering så råder vi här att man – vid ett byte – kontaktar en professionell firma för ändamålet. Byter du isolering på egen hand och gör det fel – ja, då uteblir också effekten som du vill nå. Här bör man också passa på att använda sitt rot-avdrag innan det sänks; att byta isolering innan den kalla vintern i Dalarna är således ingen dum idé. Brytpunkten för rot-avdragets sänkning sker 31:a december.

• Slå av det du inte använder. Här har vi en väldigt onödig kostnad – speciellt för de som har tonåringar. Se till att tvn, datorn, batteriladdaren och alla lampor är släckta innan läggdags. Det här slukar otroligt mycket mer pengar än va man tror. Be gärna en elektriker att koppla om så att ni kan använda ett uttag till att släcka allt på samma gång. En riktig investering.

• Byt vitvaror. Gamla kyl- och frysar drar väldigt mycket ström och är dessutom – i några fall – brandfarliga.

• Ny uppvärmning. Kanske är det så att en investering av bergvärme är det som verkligen avgör och ger dig bättre ekonomi? Det här gäller nämligen i väldigt många fall och be gärna en expert på området komma och se hur förutsättningarna på din tomt ser ut. Ett byte av energikälla – tillsammans med ny isolering – kan verkligen ge det här hushållet i Dalarna mer pengar i plånboken.

© 2016 A MarketPress.com Theme