Olika kalorier förbränner olika bra

Gaffel & MåttbandOlika typer av dieter

Det finns få saker som säljer så bra som erbjudanden om viktminskning och det finns otaliga förespråkare för olika dieter som garanterar ett snabbt och smidigt resultat. Men vilka dieter ska man egentligen tro på, vilka är man bekväm med att prova och hur långt är man beredd att gå för att nå sitt mål, men framförallt vad är det egentliga målet? Om viktminskning är målet så fungerar det äldsta knepet i boken utomordentligt bra, det vill säga gör av med mer energi än du stoppar i dig.

Hälsosam kost

Viktminskning går alltså hand i hand med antingen mindre och nyttigare portioner hälsosam kost eller hälsosam kost kombinerad med regelbunden motion av någon form. Viktminskning är, hur man än vrider och vänder på det, resultatet av energiförbränning. För att gå ner i vikt måste man alltså använda mer energi än själva intaget av energi. Många misstar detta begrepp med kalorier, vilket inte riktigt stämmer överens med hur kroppen reagerar. Exempelvis kan du inte välja att äta 1500 kalorier choklad istället för 1500 kalorier varierad kost bestående av proteiner, kolhydrater och fett och tro att du får samma resultat. Kroppen behöver nämligen mineraler, antioxidanter och vitaminer för att fungera som den ska och förbränna som det är tänkt.

Viktminskning handlar om en balans mellan näringsrik kost och träning. Väljer man att gå på en diet så kan det fungera ypperligt om dieten innehåller de viktiga ämnena kroppen behöver för att kunna förbränna fettet naturligt. Däremot är dieter med frukt sällan fruktbara eftersom att kroppen endast får kalorier och energi i form av fruktsocker. Välj därför en sund kost för din viktminskning.

© 2016 A MarketPress.com Theme