Många bäckar små

"Sverige, moder, bli vår strid vår ro! Du land, där våra barn en gång få bo, och våra fäder sova, under kyrkohällen." Så lyder den kända sången skriven av Wilhelm Stenhammar för flera år sedan. Den beskriver känslan av att våra barn en gång få bo i det land som vi vuxit upp i. Men en sak är klar och det är att vårt land förändras, och det kommer inte längre vara ett likadant land så som det var när vi växte upp. Mycket förändras till exempel hur skolan ser ut, politiken och så klart tekniken. Men också mycket av vår miljö förändras och jordens hela klimat håller sakta, eller kanske inte så sakta egentligen, på att ändras och mänskligheten står kanske snart inför en stor tröskel som det gäller för oss att ta oss över.

Tröskeln handlar om att kunna ändra våra vanor och tillvägagångssätt på sätt att vi ska bli mer miljövänliga så att jorden klarar sig bättre. Du som individ kan göra mycket, till exempel cykla i stället för att åka bil till jobbet eller mala ner maten som vi äter i stället för att bränna upp den och låta resterna ligga på hög och sprida ut metangaser.

Det kan ibland kännas övermäktigt som enskild individ att ha det ansvar för hela jorden. Men det är viktigt att försöka se det som det gamla uttrycker "många bäckar små". Försök lita på att det stämmer och gör små saker som i en helhet har en oerhörd betydelse. Skulle det inte kännas härligt att veta att man jobbade och gjorde det bättre för hela jorden? Tänk om fler skulle känna så och kunde använda sitt intellekt för att arbete för det stora helas skull. 

Men vi borde ha mer känslor och kraft att jobba för vår världs miljö eftersom det just handlar om att bevara vårt land, där våra barn en gång få bo, och våra fäder sova!

© 2016 A MarketPress.com Theme