Inflyttning till större kommuner

NyckelSveriges urbanisering breder ständigt ut sig och fler människor i Sverige bor nu i städer än på landsbygden. Något som inte förekommit sedan medeltiden då städerna var trygga innanför höga murar och landsbygden känd som en mer osäker miljö med stråtrövare, luffare och enligt folktron – diverse skogsväsen som man aldrig visste var man hade. Det är idag en självklarhet för många svenskar att ha mer eller mindre ständig tillgång till mataffärer, läkare, krogrundor osv. Trots dragningen till allt detta verkar man samtidigt vilja söka sig till hemodlade grönsaker, hemstickade koftor och träd för barnen att klättra i. I många städer görs en hel del för att tillhandahålla sådant som kan tillfredsställa denna längtan till landet som blivit alltmer påtaglig under de senaste åren. Kombinationen av stadsliv och någon slags känsla av jord under naglarna är möjlig i t ex Vasastan, en populär stadsdel i Stockholm. Här förmedlar mäklare ett flertal bostäder varje vecka och som mäklare trycker man naturligtvis gärna på sådana saker som t ex tillgång till parker, bondens marknad och utbudet av sådant man kan förvänta sig att finna i Sveriges största stad.

Kultiverad stadsdel

Under de senaste åren har begreppet ”urban farming” blivit vida känt och i en miljö som Vasastan förefaller denna stadsodling ligga väldigt nära till hands. I Vasastan bor många barnfamiljer och varför inte låta barnen själva se varifrån maten kommer? För en och annan mäklare kan just sådana resonemang vara den sista säljande touchen och det är inget fel med det, som mäklare vill man förmedla bostäder till människor som man tror skulle trivas på platsen och som bostadssökare vill man gärna få höra gott om området man kanske redan halvt förälskat sig i och plötsligt längtar till. Vasastan verkar vara just ett sådant område.

Att handarbete såsom stickning och virkning fått ett kraftigt intresseuppsving under de senaste åren är säkert bekant. Den som gärna ser sina barn klättra i träd och som gärna handlar morötter på torget är sannolikt även intresserad av att sticka en eller annan tröja till familjens medlemmar. Bli inte förvånad om du ser mäklare i Vasastan iförda stickade tröjor, även mäklare både trivs bra och bor inte sällan i Vasastan och de har naturligtvis samma intressen som många andra, man vill ha nära till staden med alla dess fördelar samtidigt som den landsbygd som en gång kanske födde och klädde ens släkt verkar så lockande, möjligen för att den kan verka så avlägsen när man står och köper purjolök på Odenplan.

© 2016 A MarketPress.com Theme