Ett ergonomiskt skrivbord är en bra investering

Detta är inte ett ergonomiskt skrivbordVi som har stillasittande jobb får aldrig nog med sympati. Jag brukade komma hem till min tjej och gnälla på att jag hade ont i kroppen och ryggen och armarna efter ett åttatimmarspass framför datorn. Men vad gjorde hon? Jo, hon skakade på huvudet, och kort därefter utbröt nästan alltid en konversation som såg ut ungefär så här:

Hon: "Jag då? Jag har stått i butik hela dagen, mina fötter gör skitont"

Jag: "Det gör kanske inte saken lättare att du har Converse på dig när du jobbar"

Hon: "Men vad tycker du att jag ska göra?"

Jag: "Köp Foppatofflor, haha"

Hon: "Tyst"

Men allt det där förändrades när vårt företag omlokaliserades till ett nytt kontor tvärs över torget. Plötsligt hade vi ergonomiska möbler; kontorsstolar, skrivbord, hela rubbet. Och tro det eller ej, men min ryggvärk försvann nästan direkt. Tog några dagar att anpassa sig, sen var det bra.

 

Ergonomi är mer än bara Foppatofflor

Och vet ni vad? Jag är inte förvånad. Jag hade en målarpolare som körde med samma sak. "Vad gnäller du för? Du sitter och knappar på en dator hela dagen – hur ont kan det göra? Va? Hur jobbigt kan det vara? Jag har målat fjorton fönster idag". Men faktum är att människan varken är skapt för varken långvarigt kroppsarbete eller långvarigt mentalt arbete. Eller för att bryta ner det; när du sitter på kontor använder du små, finmotoriska rörelser hela dagen. Du rör dig för lite, sitter och knappar, använder hjärnan till max. Fullt fokus. Det är inte så människan är designad för att fungera. Samma sak gäller för de lite tyngre arbetena, som målarjobb till exempel. Vi är inte skapta för att stå och bredspackla ett tak, med huvudet bakåtböjt och armarna i luften, i åtta timmar. Nej, människan är skapt för att arbeta dynamiskt i korta intervaller, med mycket vila emellan. Så är det bara. Att fixa sig ett ergonomiskt skrivbord och en ergonomisk kontorsstol är det bästa rådet jag kan ge till dig som jobbar på kontor. Du kommer att tacka mig efteråt, tro mig. Gå in på skrivbord.net för att se mer info.

© 2016 A MarketPress.com Theme