Att hitta hotell i en ny stad

En sak att kolla upp när du väljer hotell är träningsmöjligheternaAtt hitta hotell när man ska resa till en ny stad är inte alls enkelt. Det är svårt att uppskatta hur långt ifrån stadskärnan hotellet, vilken standard det håller en bra idé är först att ställa upp en kravlista. Bra saker att ha med på denna lista skulle jag påstå är följande:

  • Träningsanläggning – finns det gym/träningsanläggning på hotellet? I och för sig bara intressant om du är intresserad av att träna under din vistelse, men om du är det är det en viktig punkt.

  • Avstånd från tågstation/flygplats – är det promenadavstånd eller måste man åka buss/taxi? Detta väger i allra högsta grad in på kostnaden. Slipper du taxiresor till och från hotellet har du råd att betala mer per natt.

  • Frukost, ingår det eller finns det möjlighet att köpa till? Påverkar priset per natt väldigt mycket.

  • Restaurang? Har hotellet egen restaurang där du kan äta på kvällarna?

  • Standard: Hur många stjärnor har hotellet? Även om det inte säger hela sanningen så ger det en bra hum om vilken klass hotellet håller.

  • Djur – är min husdjur välkomna?

Enklaste sättet att kolla av sin checklista är såklart att gå in på hotellets hemsida. Om man tar Hotell Kvarntorget i Uppsala som exempel och går in på http://www.hotellkvarntorget.se/ så kan man snabbt se att de exmpelvis har frukost men inte tillåter djur. Restaurang verkar finnas i samma byggnad och av bilderna att döma är hotellet fräscht. Däremot verkar det saknas träningsmöjligheter. Avståndet till stationen sägs vara promenadmässigt, men buss rekommenderas som ett alternativ.

© 2016 A MarketPress.com Theme